Werkwijze

Voordat uw hond de eerste keer meegaat met Hondenuitlaatservice Bornerbroek, kom ik bij u thuis langs om kennis te maken. Op deze manier ziet u met wie uw hond meegaat en krijgt u alle gelegenheid tot het stellen van vragen.                                       
Dit kennismakingsgesprek is tevens ook de eerste ontmoeting tussen uw hond en mij.

Uw hond raakt zo al iets vertrouwd met mij en het is dan niet helemaal vreemd meer als uw hond voor de eerste keer meegaat. Ook oefenen wij het in de hondenbus gaan een keer. Voor sommige honden kan dit de eerste keer best spannend zijn.

Bij het kennismakingsgesprek zal ik uw gegevens noteren en natuurlijk die van uw hond(en) en ik zal met u de algemene voorwaarden doornemen. Wanneer beide partijen het zien zitten om uw hond met Hondenuitlaatservice Bornerbroek mee te laten gaan, dient er een overeenkomst getekend te worden.                                              

Eén voor één worden de honden rond een uur of 11 thuis opgehaald en vinden hun plekje in de speciaal ingerichte bus.                                                                                             
Bij de hondenuitlaatservice is maar 1 medewerker en dat ben ik, dus u krijgt geen vreemden in uw huis.                                                                                                           
Tijdens de eerste keer mee, kijk ik of uw hond past in de roedel en of hij/ zij zich prettig voelt.
Daarnaast kijk ik ook hoe de andere honden reageren op uw hond en natuurlijk kijk ik ook naar het gedrag van uw hond en zijn/ haar reacties.
Het gaat er natuurlijk om dat uw hond zich prettig voelt en geniet van het uitlaten.
Uw hond zal al snel door hebben dat het heel leuk is om met ons mee te gaan.

Het is belangrijk, dat uw hond minimaal 1 keer per week op een vaste dag meegaat.   Dit ten behoeve van het welzijn van de hond(en). Honden hebben namelijk tijd nodig om hun plaats in de roedel te vinden. Als uw hond regelmatig meegaat, zal hij deze plaats ook behouden en zich veilig voelen. Uw hond kan dan elke keer dezelfde, bekende speelmaatjes tegenkomen. 

Het is belangrijk dat uw hond sociaal is.                                                                         
Agressieve honden kunnen niet mee met de groep.                                                           
Loopse teven kunnen alleen mee als de groep dit toelaat, dus als er die dag geen reutjes mee zijn.

Uw hond moet zijn jaarlijkse inenting hebben gehad. Ook de kennelhoest enting is belangrijk. Een gezonde hond is vrij van vlooien, teken en andere parasieten. Ik vraag u om uw hond hier goed tegen te behandelen.

De speelweide is geheel omheind en voorzien van grasland, slootjes, bomen, struiken en speeltoestellen. Tijdens het uitlaten kunnen de honden anderhalf uur lang heerlijk rennen, spelen en alle andere dingen doen die bij het `hond zijn´ horen.                        De groep zal altijd onder mijn toezicht zijn.                                                                                
Als het tijd is om te gaan worden alle honden zo schoon en droog mogelijk gemaakt en kan de terugreis beginnen. Thuis aangekomen kunnen de honden moe maar voldaan heerlijk gaan slapen.

Vakanties en afmeldingen:

Als u uw hond tenminste 1 dag van tevoren bij mij afmeldt, dan wordt de wandeling niet in rekening gebracht. Mijn eigen vakantie of vrije dagen zal ik minimaal 4 weken van tevoren aangeven. U zult dan zelf voor vervanging moeten zorgen. Dit geldt ook voor als er onverwacht iets zou gebeuren waar ik geen grip op heb, zoals bijvoorbeeld familieomstandigheden of ziekte.                                                                           
Regent het of is het koud? Ook dan gaan de wandelingen door. Tenzij het écht te gevaarlijk is om ons buiten te bevinden door bijvoorbeeld extreme regen, sneeuwval, gladheid, onweer of hitte en kou. In deze gevallen kan de wandeling eerder, ingekort of geannuleerd worden. Ik zal u daar uiteraard over berichten.                                  Veiligheid staat altijd voorop.